KnowledgeTree

Bunch of Technology Solution

WAMP not working on Windows 7


In windows 7 the host file which contains the localhost entry is commented out
So inorder to run the WAMP server localhost page you need to uncomment the line
# 127.0.0.1 localhost to
127.0.0.1 localhost

the path for host file is c:\windows\system32\drivers\etc

About these ads

May 27, 2009 - Posted by | General | , , , , ,

17 Comments »

  1. The Wamp 2.0i and change the line [ listen 80 ] to [ listen 127.0.0.1:80 ] solved the problem.

    Comment by Fernando Gottlieb | September 17, 2009 | Reply

  2. I just wanted to say thanks for. I was running into this problem and wasn’t sure of the reason. seems so stupid but it worked. I had already edited my hosts file but had left 1 entry that looked like

    ::1 loacalhosts

    appently this is from good old NOD32. But still i had remembered seeing the line you mentioned when after a fresh install of Windows 7. So again thanks for this great little post.

    Comment by Random | October 8, 2009 | Reply

  3. how can I change [listen 80] to [listen 127.0.0.1:80]?

    Comment by User | November 16, 2009 | Reply

    • i am not clear, where do you want to change the listen statement?
      But if i am not wrong, is it that you want the change to happen for WAMP, if so, then if IIS is installed on your system and also WAMP, and if you want both should work, since both run on port 80, you need to run WAMP in some other port say port 82. You can also check my post https://nightbugs.wordpress.com/2009/11/12/how-to-run-iis-and-wamp-on-windows-2003-server/ for reference.
      If still have problem, briefly tell me the issue.

      Comment by sborkar | November 16, 2009 | Reply

      • thanks for the reply
        the thing is I am Using windows 7 and cannot work with wamp
        I just tried to do as Fernando Gottlieb s comment on September 17th
        “The Wamp 2.0i and change the line [ listen 80 ] to [ listen 127.0.0.1:80 ] solved the problem. ”
        help me if U can I just want to work with wamp and thats all
        thanks

        Comment by User | November 16, 2009

  4. try it:
    open httpd.conf on xampp/apahce/conf
    then find “listen 0.0.0.0:80″ without quotes
    and replace “80″ with “8080″
    but then you should call localhost on port 8080
    –> localhost:8080

    Comment by ajiis | November 19, 2009 | Reply

  5. the only problem is that Skype uses port 80 so it needs to be shut down…
    hope it helped :)

    Comment by shahar | December 11, 2009 | Reply

    • Thanks. This solved my problem instantly

      Comment by Rez | March 4, 2010 | Reply

    • Been looking all arround for a solution for over an hour.. Thought the problem might be IIS7 not being correctly stopped/uninstalled… but this was it.

      Thanks

      Comment by Diogo | September 29, 2010 | Reply

    • Thanks, It did worked. – Cheers

      Comment by dr.dra | October 11, 2010 | Reply

  6. i am using windows 7 . i’v tried all the above but its not working. is there anybody who can help me. by having alternate solution thanks.

    Comment by sanaullah | February 11, 2010 | Reply

  7. 1. clic sobre el icono del wamp,
    2. ir a apache y luego httpd.conf
    3. ubicar la linea listen 80
    4. cambiar la linea por listen 127.0.0.1:8080
    5.reiniciar los servicios del wamp
    6. haora abrir el navehador y colocar 127.0.0.1:8080
    7.solucionado el asunto

    Comment by Samarios.com | February 19, 2010 | Reply

  8. thanks a lot!
    i was having trouble with it…i just modified the localhost as you said..and it works!

    thanks again from Bangldesh!

    Comment by iktiar | February 21, 2010 | Reply

  9. hi

    just to say thanks sorted my localhost windows 7 issue of blank screen. remove comment from host file for the localhost line. works a treat.

    Comment by darren | February 22, 2010 | Reply

  10. thanks for the solution,
    it’s a petty that i lost a day looking for the solution,
    but I finally found it thaks to this.

    Comment by nico konings | August 15, 2010 | Reply

  11. Hi,
    Thanks. The Skype is the problem. I have quit skype and now it works. But how to resolve this without quitting from Skype? Any solutions?

    Comment by Mohamed | December 11, 2010 | Reply

  12. There we go

    Comment by mike | February 10, 2011 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: